Paling arrangement: bezoek palingboer en rondvaart Friese meren

Ga mee met deze culinaire beleving. Het palingarrangement begint in Woudsend. Vanuit hier vaar je naar Gaastmeer en breng je een bezoek aan Fryske fisker Andries van Netten. Hij vertelt je alles over zijn werk als palingboer en over hoe het palingroken in zijn werk gaat. Er is de mogelijkheid om vers gerookte paling te proeven en te kopen. Daarna beleef je, onder genot van een broodje paling, een vaartocht over de Friese Meren om vervolgens weer terug te keren in Woudsend. 10.00 uur: Ontvangst 10.15 uur: Trossen los en over de Friese meren richting Gaastmeer. Drankjes kunnen tijdens de vaartocht besteld worden. 11.15 uur: Halverwege de vaartocht meren we aan in de haven van Gaastmeer en worden we ontvangen door 'Fryske fisker' Andries van Netten 11.30 uur: Andries vertelt over de palingvangst en het palingroken. Hier is de mogelijkheid om de vers gerookte paling te proeven en te kopen 12.30 uur: Na het bezoek aan Andries van Netten stappen we weer aan boord en varen we onder het genot van een broodje paling en een koud drankje over het Heegermeer, de Fluessen en door de Rakken richting Woudsend. 13.30 uur: Terugkomst in de haven van Woudsend. Onder het genot van ons ‘aanleggertje’, praten we aan boord nog even na over de belevenissen van de dag 13.45 uur: Afsluiten. Optioneel kun je nog borrelen aan boord We varen alleen bij omstandigheden die aantrekkelijk zijn voor de gasten aan boord. Indien nodig zoeken we samen naar een juiste oplossing voor een vaartocht met fijne omstandigheden. Sail Events Friesland biedt tijdens de vaartocht een uitstekende catering service aan boord. Wij hebben in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Voor, tijdens of na de rondvaart kunnen wij een ontbijt, koffietafel, lunch, proeverij, borrel of diner verzorgen. Door onze vele mogelijkheden zijn wij in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen. Boek hier je ticket: https://zoekenboek.waterlandvanfriesland.nl/nl/activiteit/palingarrangement

Praktisch

  • 0 tot 13 personen

  • Regio Sneek

  • Rondvaart

  • volwassenen, kinderen en alle leeftijden


Locatie

Locatie van het schip: Waechswal (achter de Spar). In de Haven van Woudsend. Je kunt je auto parkeren aan de Lynbaen 15 in Woudsend.


Belangrijk om te weten

Het schip is een kwartier voor afvaart geopend. Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten. De vaart gaat door als er minimaal 4 personen zijn aangemeld. Het max. aantal personen is 13. Bij meer dan 13 personen graag contact opnemen via 06-23 28 4719 of info@saileventsfriesland.nl. Als je met meer dan 10 personen boekt, ook graag even contact opnemen met Sail Events Friesland. De prijs per persoon wordt dan € 82,50. Het is aan te raden om gympen aan te doen, een windjack en zonnebril, zonnecap/hoed en zonnebrandcrème op te doen. Optioneel -als het weer het toelaat- kun je je zwemkleding en een handdoek meenemen.


Selecteer een datum

april ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

mei ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

juni ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

juli ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

augustus ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

september ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

oktober ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

november ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

december ‘24

ma
di
wo
do
vr
za
zo

januari ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

februari ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

maart ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

april ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

mei ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

juni ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

juli ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

augustus ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

september ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

oktober ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

november ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

december ‘25

ma
di
wo
do
vr
za
zo

januari ‘26

ma
di
wo
do
vr
za
zo

februari ‘26

ma
di
wo
do
vr
za
zo

maart ‘26

ma
di
wo
do
vr
za
zo

april ‘26

ma
di
wo
do
vr
za
zo

Sail Events Friesland

Sail Events Friesland

Van het meevaren op een prachtige lemsteraak tot anderhalf uur zeilen, bij Sail Events is er voor ieder wat wils en ruime keuze uit verschillende activiteiten op het water.

Bekijk Sail Events Friesland